Ursprungsreceptet innehåller 1 dl vispgrädde men jag har minskat ned den till en halva och lagt till lite citronskal för att få lite tvist på det hela .
c:a 15-20 st tryfflar blir det .
200 g vit choklad
1/2 dl grädde
lite riven citron
kokosflingor
Värm chokladen över vattenbad eller i mikron . När chokladen smält häller jag över den i en annan bunke (för att kyla ned den lite ) och i med grädden och citronskal.
Värm chokladen över vattenbad eller i mikron . När chokladen smält häller jag över den i en annan bunke (för att kyla ned den lite ) och i med grädden och citronskal.
In i kylen c.a 1 timme (tills man kan rulla bollar)
Sedan tar man en rejäl tesked med choklad och rullar den till en liten boll som slängs i en skål med kokos !
Perfekt att servera efter maten till kaffet om man bara vill ha något sötsliskigt gott !
Och det fina fatet köper du här !
2 kommentarer:
Ser mums-mumsiga ut=)
Mmm... underbart fat också!
Hoppas du har det jättegott!
Kram, Josefine
Skicka en kommentar